Український кухар та представник престижного рейтингу 50 Next Євген Клопотенко любить готувати узвар. Ще б пак, цей популярний український напій із суміші засушених фруктів: яблук, груш, абрикосів, вишень, слив, а також сушених ягід готується не одне століття. Жодне свято в Україні раніше не проходило без узвару. Особливо його люблять узимку, на Різдво, коли сушені фрукти постачають організму необхідні вітаміни.
Чудовий зимовий, десертний напій "узвар" - це традиційне різдвяне питво, яке давно полюбилося багатьом за простоту приготування та лікувальні властивості одночасно.
До речі, простий не лише рецепт, а й склад інгредієнтів:
- 350 г сухофруктів (або готовий набір для узвару);
- 3 л води;
- 7-8 ст. л. Плюшевий ведмедик;
- 3 бутона гвоздики;
- 1 ст. л. мака.
Сушені фрукти та ягоди або їх готовий набір потрібно викласти в друшляк і ретельно промити під проточною водою.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПотім викладаємо все це у велику каструлю та заливаємо 3 л води. Варимо на маленькому вогні протягом 30 хвилин під кришкою, щоб смак вийшов більш насиченим.
Вимикаємо вогонь і додаємо 3 бутони гвоздики та 1 ст. л. маку, добре перемішуємо.
Далі потрібно остудити узвар до теплого стану та втрутити мед, поки він не розчиниться. У класичному рецепті приготування сказано про 7-8 ст. л. меду, проте тут можна виявити креативність і додати трохи менше чи більше, до смаку.
Залишилося тепер тільки добре охолодити напій, і його можна подавати до столу.