Вже багато українців зрозуміли, що мережі мобільних операторів не витримують частого та тривалого знеструмлення внаслідок пошкоджень енергетичних об'єктів України. Якщо батарея ноутбука може протриматися пару-трійку годин без електрики, то мобільний інтернет зі смартфона може і не "тягнути". Виявляється, навіть ця ситуація не є безнадійною.

Варіантом, як повернути надійний доступ до мережі, "ожививши" згаслий роутер за допомогою саморобного виробу поділилося профільне видання MC.today .

Отже, щоб змайструвати повербанк для роутера в домашніх умовах, знадобляться:

  • автомобільний акумулятор,
  • дроти,
  • затискачі-"крокодили",
  • штекери для роутера.

До речі, щоб зусилля не виявилися марними, насамперед потрібно переконатися, що акумулятор дає достатню напругу для живлення роутера – 12 вольт.

Увага!!! Моделі, що працюють від адаптерів на 9 вольт, не підійдуть.

Спосіб самостійно змайструвати повербанк для роутера (фото: mc.today)

Також потрібно, щоб було оптоволоконне з'єднання. Підключення квартири по кручений парі - не годиться.

Наразі провайдери надають послугу GPON, яка працює, навіть якщо у вас відключено електрику. Рекомендується уточнити у вашого оператора інтернету, чи є у них така послуга і що вони роблять при відключенні світла - чи підтримують живлення за допомогою генератора, щоб мережа продовжувала працювати.

Як робити

В даному прикладі використовувався зламаний електронасос для авто - з нього для підключення потрібно зняти затискачі-крокодили, прикрутити дроти і припаяти штекери. Вони для роутера та блоку GPON однакові, коштують приблизно по 15 гривень за штуку.

Перевірте полярність мультиметром, щоб не помилитися з "+" та "-".

Тут підключення двох пристроїв необхідно, щоб роздавати Wi-Fi з роутера на телефони та ноутбуки. Якщо потрібне підключення тільки одного пристрою, наприклад - ноутбука через LAN-кабель, достатньо живити тільки GPON, куди приходить оптоволокно, а від нього вже вивести провід на ноутбук.

Так само можна заряджати смартфон. Для цього знадобиться перехідник з "крокодилами" на прикурювачі та автомобільний зарядний пристрій.

Крім того, акумулятор можна використовувати для освітлення.

Читайте також:

Такому не соромно Байдену подарувати: у мережі показали представницький ЗАЗ «Гетьман»

Перебої в електромережі будуть не страшні: як вдома створити сонячну батарею

Сам забив перший цвях у труну імперії: Путін зізнався у поразці. Оце так поворот