Продукти для голубців:

  • фарш 500 гр;
  • капуста білокачанна 200 гр;
  • цибуля ріпчаста 1 шт;
  • рис 200 гр;
  • часник 1 зубчик;
  • яйця 2 шт;
  • сіль та перець за смаком.

Нарізаємо свинину чималими шматочками. Чистимо цибулю та часник. За допомогою м’ясорубки готуємо фарш.

Увага! Не полінуйтеся витратити час, аби підібрати правильне м’ясо для голубців. Так, ідеально підійдуть для приготування фаршу свинна лопатка, жирна соковита корейка або стегнова частина.

Додаємо до фаршу яйця, сіль та перець. Ретельно перемішуємо.

Далі промиваємо рис та відварюємо на повільному вогні до готовності. Води знадобиться вдвічі більше, ніж плануємо зварити рису. Слідкуємо, щоб кришка каструлі була закритою, аби не виходив пар.

Відварений рис додаємо до фаршу. Перемішуємо, щоб рівномірно розподілити інгредієнти.

Шинкуємо капусту та додаємо її до фаршу. Знову ретельно перемішуємо фарш.Формуємо невеличкі котлетки.

Розігріваємо сковороду та обсмажуємо котлетки до рум’яної скоринки з обох боків.

Для соусу цибулю та перець нарізаємо дрібними шматочками, а моркву натираємо на грубій тертці. Викладаємо овочі в розігріту сковороду та обсмажуємо в олії.

Додаємо борошно, сметану, 250 мл води. Перемішуємо й тушкуємо на повільному вогні близько шести хвилин.

Розігріваємо духовку до 190 °C. Перекладаємо ліниві голубці у форму та заливаємо сметанним соусом. Запікаємо протягом 30 хвилин.

Читайте також:

Фахівці розповіли про користь та шкоду квашеної капусти для чоловіків та жінок

Як заготувати квашену капусту за справжнім українським рецептом.

Економний варіант: як приготувати котлети із звичайної капусти. Рецепт