Напередодні у багатьох телеграм-каналах активно поширювалась інформація про те, що "у Києві можуть перестати вимикати світло вже за тиждень". Всі ЗМІ спирались на заяву Голови правління НЕК "Укренерго". Чиновник нібито заявив, що наразі електроенергія запозичується у більш стабільних регіонів, зазначивши, що електромережа регіонів із великим споживанням сильно пошкоджена.

Однак сьогодні, 15 листопада, НЕК "Укренерго" спростувало інформацію, що нібито компанія заявляла, що "в Києві можуть припинити вимикати світло вже за тиждень".
Про це повідомляє пресслужба «Укренерго» в Telegram.
"Планові відключення будуть тривати у м. Київ та у низці інших областей до завершення відповідних ремонтів та відновлення можливості електромережі передавати у ці регіони додаткову потужність, яку вони потребують", — зазначили в "Укренерго".

У компанії цитують заяву голови "Укренерго" Володимира Кудрицького, в якій він акцентував увагу на тому, що з урахуванням проведених ремонтів прогнозуються лише планові відключення у семи областях та у м. Києві, за умови, якщо не буде нових пошкоджень.
"Також він наголосив, що Укренерго продовжить працювати над відновленням мережі, щоб ці планові відключення були мінімальними. Це означає, що планові відключення триватимуть, але обсяг таких відключень можуть бути меншими.
Перевіряйте інформацію, звертайтесь до першоджерел, яким у даному випадку є НЕК «Укренерго», — додали в компанії.

Нагадаємо, що сьогодні, 15 листопада, з 00:00 до 01:00 та з 05:00 до 24:00 діють планові відключення у м. Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській та Донецькій областях.

В інших областях України відключення не прогнозуються.

Нагадуємо, обмеження споживання електроенергії є наслідком пошкодження енергооб’єктів російськими ракетами та дронами. Ремонтні бригади проводять відновлювальні роботи цілодобово, щоб в українців було світло.

Читайте також:

Боротьби за Крим не буде: Рєзніков розповів про долю півострова в російсько-українській війні

Тижневе «затишшя»: у ЗСУ розповіли, чому Росія припинила масовані ракетні удари

«Їм було, що втрачати»: Данилко висловився про антивоєнну позицію Пугачової