Через те, що вже тиждень не відбуватиметься масованих ракетних ударів територією України, у багатьох людей з'явилися підозри. Український експерт вирішив звернутися до мешканців України та пояснив, чому в РФ на даний момент режим «тиші».

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «Главред»

Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу вирішив звернутися до українців із сказав, чому протягом цілого тижня російські окупанти не обстрілювали Україну дронами та ракетами.

«Очевидно, що противник не може дозволити собі завдавати масованих ударів постійно, бо зазнає певного дефіциту озброєння. Це стосується і "Іскандерів", і ракет Х555, Х101, а також "Калібр", особливо "Калібрів"", – наголосив речник Повітряних сил ЗСУ.

Крім цього, зазначається, що Росія запустила 15 ракет «Калібр» територією України лише у жовтні. Як відомо, ці ракети виготовляються досить довго, і Путін почав їх заощаджувати.

Ще Юрій Ігнат вважає, що Росія не запускає ракети через відхід окупантів із Херсона.

«Ймовірно, ворог усю увагу зосередив саме на цих заходах, щоб максимально зберегти своє угруповання військ на цьому напрямі та безпечно його передислокувати на лівий берег», – продовжив військовий фахівець.

Читайте також:

Щось починається: Росія почала раптово вивозити з Білорусі свої "пекельні ракети"

"Росія готується до масованих атак іранськими ракетами": Зеленський виступив із тривожною заявою

Віялові відключення по-барабану: які гаджети мають бути в кожній родині на випадок відключення світла