Гренки – смачне частування за 10 хвилин. Улюблене всіма школярами, бо рецепт настільки простий, що його освоїли і дівчатка, і хлопчики з першого разу. Якщо щось швиденько треба було приготувати до чаю, і вдома є батон, то грінки перший рецепт. Найпростіший і найсмачніший. Ще б пак, вони завжди виходять з хрусткою скоринкою і соковитою серединкою.

Продукти:

  • білий хліб – 6 скибочок;
  • чеснок 1 зубчик;
  • чебрець, чебрець до смаку;
  • сіль за смаком;
  • олія 3 стол.л.

Для грінок бажано брати не свіжий хліб, а трохи зачерствілий.

Зубчик часнику потрібно дрібно подрібнити і змішати з листочками чебрецю.

У широку сковороду наливаємо олію, трохи солимо її, обсмажуємо часник з чебрецем (секунд 30-40 буде достатньо).

Викладаємо на сковороду шматочки білого хліба та обсмажуємо їх до золотистої скоринки з кожного боку.

Гренки, приготовлені в такий спосіб, чудово поєднуються з супами, особливо томатними або морепродуктами.

Читайте також:

Фахівці розповіли про користь та шкоду квашеної капусти для чоловіків та жінок

Як приготувати квашену капусту за українським рецептом.

Економний варіант: як приготувати котлети із звичайної капусти. Рецепт