- 2 скл. борошна;
- 200 гр твердого сиру;
- 1 скл. кефіру;
- 400 гр відвареної курятини;
- 100 мл рослинної олії;
- 1 ч. л. солі;
- 1,50 ч. л. розпушувача;
- петрушка або кріп
Просіємо борошно.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДодаємо сіль, розпушувач.
На великій тертці натираємо сир і додаємо його до борошна.
Вливаємо кефір і замішуємо тісто. Воно має бути досить тугим і не липнути до рук.
Зазначимо, що кефірне тісто не треба довго місити або чекати, поки воно підніметься, тому рецепт цього пирога відноситься до категорії "на швидку руку".
Тісто для пирога з куркою розділимо на 4 частини.
Кожну частину розкачуємо у досить товстий корж 2 см заввишки.
Для начинки нарізаємо на дрібні шматочки відварену курятину та зелень, перемішуємо.
На центр кожного коржа покладемо начинку. Защипаємо краї тіста, закривши начинку всередині.
Зазначимо, що начинка у випічки може бути будь-яка: квашена або свіжа капуста, варена картопля, кабачки, фарш. Але ось з шматочками ніжного курячого м’яса кефірне пишне тісто поєднується як не можна краще.
Розкатуємо качалкою тісто знову в круглий корж. Таким же чином підготуємо решту коржів.
Обережно перенесемо плоский корж на гарячу сковороду з розігрітою олією. Обсмажуємо з кожного боку по 3 хвилини.
Прикрашаємо зеленню та подаємо.
Читайте також:
Готуємо гарбузовий пудинг-пиріг: простий рецепт ласощів до чаю
Захочеться добавки: рецепт пирога із цвітної капусти. Займе лише 20 хвилин