Багато хто погодиться, що не існує смачніше і простіше страви на вечерю, ніж заливний несолодкий пиріг.
Продукти:
  • 2 скл. борошна;
  • 200 гр твердого сиру;
  • 1 скл. кефіру;
  • 400 гр відвареної курятини;
  • 100 мл рослинної олії;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1,50 ч. л. розпушувача;
  • петрушка або кріп

Просіємо борошно.

Додаємо сіль, розпушувач.

На великій тертці натираємо сир і додаємо його до борошна.

Вливаємо кефір і замішуємо тісто. Воно має бути досить тугим і не липнути до рук.

Зазначимо, що кефірне тісто не треба довго місити або чекати, поки воно підніметься, тому рецепт цього пирога відноситься до категорії "на швидку руку".

Тісто для пирога з куркою розділимо на 4 частини.

Кожну частину розкачуємо у досить товстий корж 2 см заввишки.

Для начинки нарізаємо на дрібні шматочки відварену курятину та зелень, перемішуємо.

На центр кожного коржа покладемо начинку. Защипаємо краї тіста, закривши начинку всередині.

Зазначимо, що начинка у випічки може бути будь-яка: квашена або свіжа капуста, варена картопля, кабачки, фарш. Але ось з шматочками ніжного курячого м’яса кефірне пишне тісто поєднується як не можна краще.

Розкатуємо качалкою тісто знову в круглий корж. Таким же чином підготуємо решту коржів.

Обережно перенесемо плоский корж на гарячу сковороду з розігрітою олією. Обсмажуємо з кожного боку по 3 хвилини.