складові
  • капуста квашена – 500 г;
  • цибуля ріпчаста - 160 г;
  • томатная паста - 1 ст.л.;
  • олія соняшникова - 50 г;
  • лавровий лист – 1-2 шт.;
  • перець чорний горошок – 5 шт.;
  • вода (окроп) або бульйон - 200-300 мл;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • цукор – за смаком;
  • зелень – за бажанням.

Насамперед очищаємо цибулю від лушпиння.

Увага! За бажанням можна взяти для рецепту цибулю-порей, шалот або пір'я зеленої цибулі.

Ставимо на плиту сковорідку або товстостінну каструлю і її добре розігріваємо. Вливаємо трохи олії.

Нарізаємо цибулину середніми або маленькими кубиками і обсмажуємо на помірному вогні до прозорості шматочків цибулі.

Квашену капусту потрібно промити холодною водою і трохи віджати.

Увага! Якщо капуста дуже кисла, тоді її потрібно відварити у воді приблизно 10-15 хвилин, і тільки після цього використовувати в рецепті.

Додаємо до смаженої цибулі капусту і продовжуємо смажити на середньому вогні 5-10 хвилин.

До тушкованої капусти додайте деякі спеції – перець горошком та лавровий лист. Налийте гарячу воду, щоб злегка покрити капустяну соломку. Перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте 25-30 хвилин на повільному вогні. У процесі гасіння вода може википати, трохи доливайте з чайника окропу, якщо знадобиться.

Додаємо до страви томатну пасту, соус або натерту помідорну м'якоть. Додаємо спеції.

Перемішуємо і гасимо на повільному вогні приблизно 20-30 хвилин. Цукор потрібно додавати на свій смак. Капуста має стати м'якою і тримати форму нарізки.

Наріжте трохи зелені - кропу, петрушки або інших пряних листочків на ваш смак. Накрийте кришкою та дайте стравам настоятися 7-10 хвилин.

Читайте також:

Фахівці розповіли про користь та шкоду квашеної капусти для чоловіків та жінок

Як заготувати квашену капусту за справжнім українським рецептом.

Економний варіант: як приготувати котлети із звичайної капусти. Рецепт