- капуста квашена – 500 г;
- цибуля ріпчаста - 160 г;
- томатная паста - 1 ст.л.;
- олія соняшникова - 50 г;
- лавровий лист – 1-2 шт.;
- перець чорний горошок – 5 шт.;
- вода (окроп) або бульйон - 200-300 мл;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком;
- цукор – за смаком;
- зелень – за бажанням.
Насамперед очищаємо цибулю від лушпиння.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяУвага! За бажанням можна взяти для рецепту цибулю-порей, шалот або пір'я зеленої цибулі.
Ставимо на плиту сковорідку або товстостінну каструлю і її добре розігріваємо. Вливаємо трохи олії.
Нарізаємо цибулину середніми або маленькими кубиками і обсмажуємо на помірному вогні до прозорості шматочків цибулі.
Квашену капусту потрібно промити холодною водою і трохи віджати.
Увага! Якщо капуста дуже кисла, тоді її потрібно відварити у воді приблизно 10-15 хвилин, і тільки після цього використовувати в рецепті.
Додаємо до смаженої цибулі капусту і продовжуємо смажити на середньому вогні 5-10 хвилин.
До тушкованої капусти додайте деякі спеції – перець горошком та лавровий лист. Налийте гарячу воду, щоб злегка покрити капустяну соломку. Перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте 25-30 хвилин на повільному вогні. У процесі гасіння вода може википати, трохи доливайте з чайника окропу, якщо знадобиться.
Додаємо до страви томатну пасту, соус або натерту помідорну м'якоть. Додаємо спеції.
Перемішуємо і гасимо на повільному вогні приблизно 20-30 хвилин. Цукор потрібно додавати на свій смак. Капуста має стати м'якою і тримати форму нарізки.
Наріжте трохи зелені - кропу, петрушки або інших пряних листочків на ваш смак. Накрийте кришкою та дайте стравам настоятися 7-10 хвилин.
Читайте також:
Фахівці розповіли про користь та шкоду квашеної капусти для чоловіків та жінок
Як заготувати квашену капусту за справжнім українським рецептом.
Економний варіант: як приготувати котлети із звичайної капусти. Рецепт