Уже ні для кого не секрет, що кілька разів на день майже у кожній українській оселі зникає світло. Зазвичай такі відключення тривають по чотири години, але трапляються випадки, коли світла може не бути й більше. Наразі це єдиний вихід, кажуть енергетики, коли 30% енергетичної системи України пошкоджено внаслідок ракетних ударів. 9 листопада вимкнень знову не уникнути.

Так, у зв'язку з пошкодженнями російськими окупантами об'єктів енергосистеми України 9 листопада погодинно вимикатимуть електроенергію по всій країні. Про це проінформувала у Telegram компанія "Укренерго".

Максимум стабілізаційних обмежень Диспетчерський центр "Укренерго" прогнозує у м. Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській, Запорізькій, Дніпропетровській, Кіровоградській областях.

"9 листопада по всій Україні будуть діяти графіки погодинних планових відключень. Максимум стабілізаційних обмежень диспетчерський центр "Укренерго" прогнозує у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській, Запорізькій, Дніпропетровській, Кіровоградській областях", – ідеться у повідомленні.

Аварійні обмеження споживання поки що не передбачаються, однак ситуація може змінюватись щогодинно, тому українцям радять уважно слідкувати за повідомленнями своїх операторів систем розподілу.

Обмеження споживачів дозволяють зменшити навантаження на мережі, забезпечити балансування енергосистеми та уникнути додаткових аварій.

Українців вчергове просять ощадливо споживати електроенергію та не вмикати одночасно в мережу декілька потужних електроприладів впродовж дня, особливо в пікові години споживання – з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.

Читайте також:

Каркання ворон обіцяє лихо: свято 9 листопада 2022 року. Головні традиції, повір'я та заборони

Кінець сезону дощів. Українців порадували черговим потеплінням 9 листопада

«Союзник» здає задню: Китай застеріг Росію від фатальної помилки