Продукти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- картопля 300 гр;
- пшеничне борошно 3 стол.
- перець чорний мелений за смаком;
- сіль за смаком;
- для смаження 50 мл олії.
Натираємо картоплю на середній тертці.
Є сорти картоплі з великим вмістом крохмалю, вони швидко темніють при контакті з повітрям. Щоб цього не трапилося, можете додати в тісто дрібно натерту цибулю. Для пісного рецепту без яєць картопляну масу для драників не віджимають, щоб вони не розвалилися під час смаження. Додайте в масу борошно, посоліть і поперчіть до смаку.
Добре все перемішуємо до однорідної маси.
Розігрійте на сильному вогні сковороду з товстим дном, налийте на неї масло|мастило|, прогрійте його протягом декількох хвилин. Масла для драників не шкодуйте, його має бути багато. Щоб драники вийшли рум'яними, з хрусткою скоринкою, сковорода з маслом має бути дуже добре розжарена. Потім вогонь зменште до середнього. Викладайте картопляну масу ложкою на сковороду, формуючи круглі оладки.
Смажте драники до золотистої скоринки з одного боку, потім переверніть на іншу.
Читайте також:
Лікар Комаровський розповів про головну помилку під час приготування картоплі.
Дідівські секрети: як зробити, щоб картопля не виростала і добре зберігалася
Слинки потечуть: як швидко приготувати старовинну гуцульську страву з вареної картоплі. Рецепт