Продукти:

  • картопля 300 гр;
  • пшеничне борошно 3 стол.
  • перець чорний мелений за смаком;
  • сіль за смаком;
  • для смаження 50 мл олії.
Чисту картоплю потрібно очистити від шкірки – зручно скористатися спеціальною чистилкою для овочів. Очищену картоплю ще раз потрібно вимити, а потім обсушити, щоб у тесті не було зайвої вологи.

Натираємо картоплю на середній тертці.

Є сорти картоплі з великим вмістом крохмалю, вони швидко темніють при контакті з повітрям. Щоб цього не трапилося, можете додати в тісто дрібно натерту цибулю. Для пісного рецепту без яєць картопляну масу для драників не віджимають, щоб вони не розвалилися під час смаження. Додайте в масу борошно, посоліть і поперчіть до смаку.

Добре все перемішуємо до однорідної маси.

Розігрійте на сильному вогні сковороду з товстим дном, налийте на неї масло|мастило|, прогрійте його протягом декількох хвилин. Масла для драників не шкодуйте, його має бути багато. Щоб драники вийшли рум'яними, з хрусткою скоринкою, сковорода з маслом має бути дуже добре розжарена. Потім вогонь зменште до середнього. Викладайте картопляну масу ложкою на сковороду, формуючи круглі оладки.

Смажте драники до золотистої скоринки з одного боку, потім переверніть на іншу.

Читайте також:

Лікар Комаровський розповів про головну помилку під час приготування картоплі.

Дідівські секрети: як зробити, щоб картопля не виростала і добре зберігалася

Слинки потечуть: як швидко приготувати старовинну гуцульську страву з вареної картоплі. Рецепт