Квашена капуста - це маст хев у кожному холодильній камері в зимовий період. Її легко приготувати, і дешево, чого не сказати про інші зимові салати. Плюс така капуста може бути начинкою для пиріжків, картопляних зраз, вареників.

Квашена капуста - дуже корисний продукт для організму. У ній багато корисних бактерій, вітаміни С та К, натрій, залізо, фолієва кислота. Така капуста багата на пребіотичну клітковину, яка впливає на здоров'я і стан кишечника.

Рецептом смачної закуски поділилася на YouTube-каналі Закарпатська Господиня, повідомляє РБК-Україна.

Інгредієнти

  • Капуста 4 кг
  • Сіль 3 ст. ложки з маленькою гіркою
  • Лавровий лист
  • Чорний перець горошок
  • Буряк червоний 300 гр
  • Морква 300 гр

За цим рецептом можна приготувати два види квашеної капусти – з буряком та без. Кількість інгредієнтів розрахована на дві банки по 4 літри.

Для початку необхідно нашаткувати капусту, потім додати в неї тонко порізану моркву, посолити, покласти чорний перець горошком і лавровий лист. Далі потрібно перемішати все руками, пожмякати, доки капуста не пустить сік. Слідом треба скласти все в банку, утрамбувати. Капуста має пустити сік.

Так само зробіть і капусту з буряком. Повторіть все те саме, що і з морквою. Залишіть банки на три дні при кімнатній температурі. Досвідчені господині рекомендують раз на добу робити качалкою або ложкою отвори, через які відбуватиметься циркуляція повітря та виходитиме гіркота.

Читайте також:

Як приготувати котлети без яєць та м'яса?

Дуже швидка закуска з тонкого лаваша з сиром та сиром. Рецепт

Магазинного більше не схочеться: як приготувати домашній сир. Простий рецепт