Ніхто не заперечуватиме, що відео з місць авіакатастроф не дають заснути багатьом туристам. І навіть той факт, що ймовірність смерті в небі дуже мала, заспокоює далеко не всіх. Ще б пак, за статистикою приблизно 1200 людей на рік гине в авіакатастрофах, тоді як через автомобільні аварії на той світ вирушає 1,2 мільйона. До речі, бегемоти, блискавки та ожиріння вбивають на рік більше людей, ніж літаки. Ось тільки подробиці всіх авіакатастроф смакують у пресі та транслюють по всіх ЗМІ, а інша тематика трагедій не така цікава людям у всьому світі. Черговий приклад – НП в Індії.

Стало відомо, що в Індії спалахнув двигун літака під час зльоту. У момент НП на борту повітряного судна перебували 177 пасажирів та семеро членів екіпажу. Про це повідомляє NDTV.

Так, за словами одного з пасажирів, двигун спалахнув буквально за 5-7 секунд до зльоту. При цьому в салоні було багато людей похилого віку та дітей.

"Літак відправили на злітно-посадкову смугу приблизно о 9:40, а пожежа почалася, коли вона вже набрала повної швидкості, о 9:45. Пасажирам давали воду, було багато людей похилого віку, багато дітей", - розповіла журналістам пасажирка Приянка Кумар, додавши, що на місце НП дуже оперативно прибули пожежні бригади з вогнегасниками.

Вже відомо, що зрив роботи двигуна міг стати причиною пожежі, яка виникла під час зльоту літака в Індії. Саме цю версію вже озвучили в авіакомпанії – там зараз проводять перевірку.

На кадрах, опублікованих у соцмережах, видно, як двигун літака індійського лоукостера IndiGo спалахує під час зльоту з аеропорту Делі.

За словами одного з пасажирів, лайнер набрав швидкість на злітно-посадковій смузі, а іскри почали сипатись безпосередньо перед зльотом, але пілот встиг зупинитися.

"Літак міг відірватися від землі секунд через 5-7, і тут я помітив іскри... далі все спалахнуло", - сказав він.

Повідомляється, що хтось із присутніх у салоні чув гучний звук.

Внаслідок інциденту ніхто не постраждав. Пасажирів відправили на місце призначення — Бангалор — іншим рейсом.

Читайте також:

Палає Кримський міст: з'явилося перше відео потужної пожежі. Дим видно за кілометри

Історична пожежа в Росії: спалили величезний комбінат найвідомішого олігарха. Відео

Історична пожежа у Парижі: вигоряє найбільший у світі ринок. Дим видно за десятки кілометрів