Всі ми знаємо, що дуже часто дрібна картопля не збирається фермерами, а залишається на полях, тому що це дуже витратне. А ось дієтологи вважають, що корисних мінеральних речовин у міні-клубнях спочатку більше, а крохмалю трохи менше, а значить після обробки цінність міні-картоплі стає набагато вищою за цінність звичайної картоплі.

  • картопля – 2 кг;
  • цибуля – 4 шт;
  • морква – 1 шт;
  • ковбаса для смаження – 1 палиця;
  • червоний перець – 1 чайна ложка;
  • олія – 0.5 літрів;
  • сіль - 3 щіпки;
  • коріандр – 0.5 чайна ложка;
  • мелена копчена паприка – 2 столові ложки;
  • часник – 10 зубчиків;
  • мелений чорний перець – 3 щіпки.

Розігріваємо гусятницю (котел).

Тим часом міні-картоплини треба ретельно вимити під проточною водою та потерти шкірку щіткою.

До речі, картопля має бути приблизно одного розміру, щоб рівномірно та одночасно приготувався. Після миття, його потрібно викласти на рушник і добре промокнути - вологи бути не повинно, інакше дуже стрілятиме масло.

Вливаємо в гусятницю олію і чекаємо, поки нагріється.

Закладаємо картопля так, щоб він весь був покрити олією. Іноді його потрібно помішувати ложкою.

Виймаємо картоплю за 5 хвилин до готовності.

Кладемо цибулю, порізану на 4 великі частини і обсмажуємо. Цибуля поступово розпадатиметься.

Всипаємо моркву та помішуємо.

Додаємо чайну ложку червоного перцю та 10 зубчиків часнику.

Через 5-10 хвилин вкидаємо ковбасу і смажимо ще 5 хвилин, щоб овочі набрали ковбасного аромату і ковбаса трохи підрум'янилася.

Повертаємо нашу картопля у котел.

Солимо і додаємо спеції: паприку, мелений чорний перець, коріандр і добре перемішуємо.

Готуємо ще 5 хвилин на маленькому вогні та знімаємо з вогню

Читайте також:

Доктор Комаровський розповів про головну помилку під час приготування картоплі

Дідівські секрети: як зробити, щоб картопля не проростала і добре зберігалася

Слинки потечуть: як швидко приготувати старовинну гуцульську страву з вареної картоплі. Рецепт