Українців попередили, що кінець 2022 року буде досить холодним. Синоптики розповіли про те, якою буде погода на початку 2023 року, та порекомендували жителям України бути готовим до суцільного "мінусу".

Відповідну інформацію надали на порталі «Уніан»

Початок зими буде не дуже холодним, оскільки буде коливання температури. Однак наприкінці місяця буде досить холодно на постійній основі.

Український народний синоптик Володимир Деркач поділився своїм прогнозом і заявив, що початок грудня буде морозним та досить сніжним, проте потім температура повітря може піднятися.

Середина грудня знову буде холодною, особливо у нічний час доби. Вже з 20 грудня холод стане ще сильнішим.

«До середини останньої декади значно потеплішає. Але все ж таки зима візьме гору в цьому протистоянні, піде сніг, знову похолодає, наприкінці року настане період суцільного мінуса. Не дуже великого, але постійного», – поділився прогнозами Володимир Деркач.

Також відомий сайт Wisemeteo свідчить, що зима прийде в Україну рано. На думку експертів, уже з початку грудня зима показуватиме свій характер і снігу має бути багато.

Окрім цього, варто очікувати, що у лютому буде січнева погода. Це говорить про те, що слід бути готовим до великих опадів у вигляді снігу. Найтеплішого дня зими очікується +6, а найхолоднішого – мінус 10 градусів.

Укргідрометцентр вважає, що дуже холодна зима є малоймовірною в Україні. Однак можливі короткочасні сильні морози. У деяких регіонах температура повітря може провалитися до позначок -25 градусів морозу.

"Потужна смуга": синоптики розповіли, як збожеволіє погода найближчим часом

Готуємось до ранньої зими: синоптики розповіли, якою буде погода