Ні для кого не секрет, що протягом останнього тижня російське командування активізувало атаки за допомогою іранських дронів-камікадзе. І тому є вагома причина.

Так, полковник Збройних сил України, ексречник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що швидше за все Росія вже витратила основні запаси ракет для здійснення атак на цивільну інфраструктуру та мирних жителів України. Саме тому для терору українців російські генерали використовують іранські БПЛА, адже це дешевий замінник крилатих ракет.

"Використання дронів-камікадзе на хід війни не вплинуло, але вони доставляють проблеми комунальним службам, які відповідають за роботу об'єктів критичної інфраструктури. Росія використовує дрони-камікадзе як дешевий замінник крилатих ракет. їх фізично не вистачає в тих кількостях, яких хотів би генерал Суровікін ", - Заявив офіцер.

Експерт каже, що зазвичай історики та військові виділяють три ключові чинники військової перемоги: підтримка народу, військові можливості армії та політична воля уряду.

Якщо говорити про використання Путіним в Україні дронів, то експерти єдині на думці, що атаки російських дронів та ракет не впливають негативно на жодний із цих факторів.

Є, за словами експерта, і такий момент - дрони запускаються росіянами виключно для терору мирного населення, адже військові цілі зазвичай дуже мобільні і добре замасковані, а дрони летять виключно за заздалегідь введеними координатами мети.

Зазначимо, що за словами Юрія Ігната, спікера командування Повітряних Сил ЗСУ, з початку широкомасштабного вторгнення російських військ військові збили вже 273 іранські БПЛА "Shahed-136". Всього з початку війни збито понад 1000 ворожих безпілотних літальних апаратів.

До речі, нещодавно Путін поставив новим командувачам окупаційних сил на території України "сирійського м'ясника" Сергія Суровікіна. Враховуючи його попередню діяльність і те, що йому начхати на шалені втрати особового складу ЗС РФ, він навряд чи змінить тактику війни.

"У нас є досвід діяльності такої посадової особи Російської Федерації, який так само чинив на території Сирії. Так само він намагається діяти на території нашої країни, сіючи хаос і руйнування, атакуючи мирне населення. Але ця тактика йому не допоможе", - резюмував Селезньов. .

Читайте також:

Щось намічається: Білорусь закрила доступ до дорожніх камер. Так було перед лютневим вторгненням

У Росії впав черговий бойовий літак просто на житлові будинки. Відео падіння та пожежі

Анекдот року: мережу насмішили російські військові, яких поселили у свинарнику. Відео