Стало відомо, що військовий винищувач Су-30СМ звалився на житловий приватний будинок в Іркутську, приватний сектор у Ново-Леніно, на вулиці Пржевальського близько 17:30 за місцевим часом.

Про це повідомив губернатор краю Ігор Кобзєв.

"За попередніми даними, в Іркутську на двоповерховий будинок упав літак категорії Су. Виїхав на місце", - написав Кобзєв у своєму телеграм-каналі.

Літак впав у межах міста, на двоповерховий будинок. Таким чином на місці аварії виникла пожежа, вогонь охопив 200 квадратів.

В об'єднаній авіабудівній корпорації вже заявили, що падіння винищувача сталося під час приймально-здавального польоту. Якоїсь миті пілоти перестали виходити на зв'язок і літак зазнав катастрофи в мікрорайоні Ново-Леніно. До 14.40 мск відкрите горіння загасили.

До речі, момент падіння потрапив на відео:

Очевидці діляться кадрами із місця події.

Пізніше стало відомо, що постраждалих серед цивільних під час падіння Су-30 на житловий будинок немає - трьох дітей встигли евакуювати з приватного будинку, куди звалився борт.

Проте загинули двоє членів екіпажу.

Льотчики могли задихнутися у польоті, повідомляють місцеві ЗМІ.

Телеграм-канал "Твій Іркутськ" написав, що з аеродрому вилетіли два Су-30СМ. Один сів, а екіпаж другої 20 хвилин не виходив на зв'язок.

"Льотчики побачили, що екіпаж сидить, звісивши голови - ймовірно, льотчики задихнулися", - сказано в повідомленні.

На місці НП відпрацювали пожежно-рятувальні підрозділи.

Довідка: Су-30 – багатоцільовий винищувач покоління "4+", розроблений ОКБ Сухого та серійно випускається на Іркутському авіазаводі.

Нагадаємо, що аварія військового літака в Іркутську - четвертий подібний випадок за два тижні. Так, 17 жовтня Су-34 впав у Єйську Краснодарського краю, зачепивши дев'ятиповерховий житловий будинок, загинуло 15 людей. Також повідомлялося, що 9 жовтня у Ростовській області у різних місцях розбилися Су-24 (екіпаж катапультувався) та Су-25 (пілот загинув).

Читайте також:

Палає Кримський міст: з'явилося перше відео потужної пожежі. Дим видно за кілометри

Історична пожежа в Росії: спалили величезний комбінат найвідомішого олігарха. Відео

Історична пожежа у Парижі: вигоряє найбільший у світі ринок. Дим видно за десятки кілометрів