Кажуть, що мусульманська віра не сприймає забобони. Ось тільки свого часу багато мусульман категорично заперечували проти будівництва Ісламського центру в Коджі. І так сталося, що простояв він лише 20 років.

Так стало відомо, що в Індонезії згоріла одна з найбільших мечетей у світі. Пожежа спалахнула на даху мечеті близько третьої години дня за місцевим часом.

Як повідомляє Tribunnews, у момент інциденту навколо було багато людей - у натовпі під час обвалення купола почалася паніка, що супроводжувалася істеричними криками. Крім того, очевидці кажуть, що в момент початку пожежі в мечеті перебували віруючі, що моляться.

Проте за іншими даними, вже три тижні центр було закрито на ремонт і коли почалася пожежа, то на місці знаходилося лише четверо будівельників.

Саме вони і спричинили спалах. Так, пожежа сталася через робітників, які працювали зварюванням поруч із легкозаймистими матеріалами. Роботи проводилися якраз на куполі.

Влада провінції Північна Джакарта повідомила, що іскри від роботи інструментів потрапили на легкозаймисті матеріали, і вогонь швидко поширився по покрівлі та куполу. Цьому сприяв сильний вітер.

Пожежним вдалося загасити вогонь, для цього було задіяно 22 пожежні машини.

Відомо, що мечеть була побудована у 2003 році разом із Ісламським центром у Коджі. Площа мечеті складає 6 тисяч квадратних метрів.

Пожежу було видно здалеку. Місцеві користувачі соцмереж виклали десятки відео. В результаті купол обрушився.

Дивом ніхто не загинув. Як повідомляє влада Джакарти, пожежа виникла в ході реконструкції купола. Проводиться розслідування з метою встановлення винних.

До речі, мешканці Джакарти вважають, що це спрацювало прокляття. Справа в тому, що багато мусульман категорично заперечували проти будівництва Ісламського центру в Коджі. Це передмістя індонезійської столиці багато років славилося своїм кварталом червоних ліхтарів. Коли наприкінці 90-х влада вирішила будувати тут храм, це викликало масові протести.

Проте відмовлятися від проекту ніхто не став. Квартал червоних ліхтарів офіційно закрили 31 грудня 1999 року. Вже у січні 2000 року розпочалося будівництво. В результаті мечеть простояла менше 20 років.

Читайте також:

Палає Кримський міст: з'явилося перше відео потужної пожежі. Дим видно за кілометри

Історична пожежа в Росії: спалили величезний комбінат найвідомішого олігарха. Відео

Історична пожежа у Парижі: вигоряє найбільший у світі ринок. Дим видно за десятки кілометрів