З сіллю, часником, лавровим листком, кмином, насінням кропу і навіть з лушпинням цибулі та цукром - як тільки українці не готують сало. Ще б пак, сало солоне — традиційний наркотик не лише для українців, а й для багатьох та багатьох інших народів. Навіть для тих, які з якихось причин сало їсти не повинні. Ось тільки, як виявилося, зберігати сало можна довгий час не лише у такому вигляді.

Продукти:

  • сало:
  • сіль:
  • чорний перець;
  • часник.

Сало потрібно вимити, обсушити та видалити шкуру.

Далі сало потрібно нарізати невеликими шматочками та прокрутити через м'ясорубку. Якщо її немає, можна використовувати блендер.

Перекладаємо паштет із сала в миску, додаємо пропущений через прес часник, сіль та перець за смаком.

Всю цю масу потрібно добре перемішати та накривши харчовою плівкою, залишити на ніч.

Далі паштет розкладаємо по банках і стерелізуємо близько години.

Зазначимо, що на сьогоднішній день сало – задоволення не з дешевих. Ще б пак, домашнє сало станом на 11 жовтня в середньому коштує 199 грн/кг – що на 22,69 грн/кг більше, ніж у вересні, коду його середньомісячна ціна була 176,31 грн/кг. Такі дані наводить Мінфін .

При цьому також подорожчало солоне сало. Його ціна зросла на 39,85 грн/кг - з 221,68 грн/кг до 261,53 грн/кг.

Читайте також:

Як вибрати смачне та якісне сало: фахівці розкрили хитрощі

Найкраще робити запаси: в Україні подорожчало сало. Скільки коштує кілограм

Маринуємо варене сало на зиму: врятує будь-якої миті, навіть якщо закриють магазини

Як приготувати ароматне варене сало?