Гарбузовий суп-пюре з вершками - це чудова перша страва без м'яса, з рецептом приготування якої впорається навіть новачок в кулінарії.

Інгредієнти:

  • 700 грамів очищеного, нарізаного кубиками гарбуза;
  • 2 середні морквини, подрібнених на терці;
  • 2 подрібнених цибулини;
  • 2-3 столові ложки рослинної олії;
  • 1 велика картоплина, очищена і нарізана скибочками;
  • 1 літр води;
  • 3 кубика курячого бульйону;
  • 1 чашка вершків;
  • мелений мускатний горіх за смаком;
  • 1 чайна ложка меленого чорного перцю;
  • сіль за смаком.

Приготування:

Духовку розігріваємо до 220 градусів.

Саме для того, щоб суп вийшов дуже ароматним і ніжним, необхідно попередньо запекти гарбуз при 180 градусах близько 40 хвилин. Але перед цим обов'язково обмазати м'якоть вершковим маслом, або збризнути рослинною олією.

Разом з гарбузом в форму для запікання можна помістити і моркву та цибулю помістіть в форму для запікання, збризніть рослинною олією. Запікайте в духовці 40 хвилин - так, щоб гарбуз став м'яким.

У великій каструлі закип'ятіть воду і відваріть картоплю (близько 20 хвилин). З'єднайте всі інгредієнти, подрібніть за допомогою блендера. Вилийте суп назад в каструлю і поставте на повільний вогонь. Постійно помішуючи, додайте в суп вершки і приправи, посоліть. Страва готова!

Читайте також:

Ідеально для осені: як приготувати цибульний суп із сухариками. Рецепт

Що починає відбуватися з тілом, коли ви повністю відмовляєтесь від м'яса