Для запіканки нам потрібно заготовити основу та заливання.

Для основи беремо:

  • 500 г сиру;
  • 500 г гарбуза;
  • 160 г цукру;
  • 4 великі яйця;
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
  • цедру апельсина;
  • ванільний цукор.

Для заливки: 100 г сметани, 100 г гарбуза, 1 яйце та 1 ст. л. цукру.

Важливо! Всі продукти повинні бути кімнатної температури.

Відразу вмикаємо грітися духовку на 160 градусів.

Для приготування сирного тіста складаємо в глибоку миску сир, цукор, ванільний цукор (можна замінити щіпкою ваніліну), розбиваємо курячі яйця та додаємо крохмаль.

Пробиваємо всі інгредієнти занурювальним блендером – буквально за хвилину все перетвориться на гладку та однорідну масу.

Важливо! Звичайно, можна майже те саме зробити в кухонному комбайні, але найніжніша сирна суміш виходить виключно за допомогою занурювального блендера.

Переходимо до приготування другої складової – гарбузової. Тут все ще простіше: складаємо у миску всі інгредієнти (пюре з гарбуза, цукор, курячі яйця, апельсинову цедру, крохмаль).

Важливо! Гарбузове пюре найкраще готувати із запеченого гарбуза - так воно набагато густіше, солодше і ароматніше, ніж з вареного гарбуза.

Збираємо сирно-гарбузову запіканку: беремо по 1 столовій ложці кожного тіста і по черзі викладаємо їх у центр форму один на одного.

Читайте також:

Ідеально для осені: як приготувати цибульний суп із сухариками. Рецепт

Що починає відбуватися з тілом, коли ви повністю відмовляєтесь від м'яса