Цей смак і легка пряна нотка напевно допоможуть зробити ці чудові котлети з капусти однією з ваших улюблених овочевих страв.

І справді, цього рецепту виходять не плоскі оладки, а саме котлетки - пишні, товстенькі, з золотистою скоринкою і насиченим капустяним смаком і ароматом.

Їхній секрет полягає в тому, що капусту потрібно попередньо відварити, так котлетна маса стане м'якшою, а обсмажування цибулі пом'якшить смак, але характерний аромат залишиться.

Складові:

  • 800 г капусти;
  • 1 цибулина;
  • 350 мл води;
  • 1 яйце;
  • 120 г пшеничного борошна;
  • сіль;
  • перець;
  • олія для смаження.

Увага! Для капустяних котлет краще брати зрілу капусту, не молоду.

Половинку капусти розріжте на кілька частин, а потім наріжте смужками трохи товще, ніж для борщу. Також зробите і з другою половинкою капусти.

Нашатковану капусту викладаємо в каструлю і заливаємо водою. Після закипання потрібно зменшити вогонь до мінімуму і варити капусту під кришкою близько 10-13 хвилин до м'якості.

Відварену капусту потрібно відкинути на друшляк і залишити на деякий час, щоб вода скла, а капуста охолола.

Тим часом очищаємо цибулю та нарізаємо її середнім кубиком. У сковороді потрібно розігріти олію (1 ст. ложка) і обсмажити на ній цибулю близько 4 хвилин на середньому вогні.

Охолоджену до теплого стану капусту потрібно ретельно віджати від рідини, що залишилася, і перекласти в глибоку миску.
Туди ж викладаємо обсмажену цибулю, додаємо яйце, борошно та спеції.

У сковороді розігріваємо олію (2-3 ст. ложки). Змоченими у воді руками потрібно сформувати з капустяного фаршу невеликі круглі котлетки та обсмажити капустяні котлети на середньому вогні до рум'яної скоринки, хвилини по 4 з кожного боку.

Читайте також:

Ідеально для осені: як приготувати цибульний суп із сухариками. Рецепт

Готуємо картопляні пиріжки з сиром та шинкою на вафельних коржах. Рецепт

Нижче не буває: як приготувати соковитого кролика у сметані. Рецепт