Кролик тушкований у сметані прикрасить будь-який стіл, навіть святковий. Він виходить дуже ніжним, м'яким, насиченим. Довге запікання в соусі робить свою справу - м'ясо просочується соками і стає чудовим на смак.

Складові:

  • кролик: - 1,5-2,5 кг;
  • цибуля: 2 шт., (Середні);
  • морква: 1-2 шт. за бажанням., (Середня);
  • вершки: 250-300 г;
  • вода: 100-150 мл;
  • мука: 3-5 ст., л.;
  • вершкове масло: 20 гр., (За 20 хв до закінчення приготування);
  • перець чорний мелений за бажанням;
  • сіль за смаком;
  • зелень під час подачі.

Увага! М'ясо кролика має специфічний запах, тому, щоб усунути його, тушку можна замочити в холодній воді на кілька годин.

Кролика промийте, обробіть на шматочки, просушіть паперовим рушником. У сковороду влийте олії, прогрійте на середньо-високому вогні і обсмажте шматочки кролика з усіх боків до золотистої скоринки.

Увага! Обсмажувати слід сильному вогні, щоб м'ясо " запечаталося " зовні, а соки залишилися всередині кожного шматочка.

Моркву та цибулю почистіть і наріжте півкільцями. смажте на середньому вогні, поки овочі не стануть м'якими.

Потім понизьте вогонь до середньо-повільного, накрийте кришкою сковороду і тушкуйте протягом години або поки м'ясо не відокремиться від кісточки.

Читайте також:

Ідеально для осені: як приготувати цибульний суп із сухариками. Рецепт

Що починає відбуватися з тілом, коли ви повністю відмовляєтесь від м'яса