У понеділок, 10 жовтня, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вирішив вступити до окупаційної війни, яку веде Російська Федерація проти України.

Принаймні про це можна судити, виходячи із заяви Бацьки про розгортання спільного регіонального угруповання білоруських військ та російських окупантів.

Докладніше про це інформує ТСН, посилаючись на Міністерство оборони РБ.

Лукашенко, явно не проспавшись від банкету у російського фюрера, заявив, що "Україна готувалася напасти на Білорусь". Також голова бульбостану заявив, що якщо рівень ескалації залишиться на такому рівні, як зараз, то Білорусь буде змушена відповісти. А тому готуються угруповання Союзної держави, основою якої є армія, Збройні Сили Республіки Білорусь. Лукашенко вирішив усіх "налякати і переграти", заявивши, що формування цього угруповання почалося.

Також Бацько почав відкрито загрожувати президентові України Володимиру Зеленському, заявивши, що "Кримський міст здасться квіточками, якщо хоч метр Білорусі буде задіто". Але так як зачіпає Білорусь сам Лукашенко, нікому не дано переплюнути.

Читайте також: