Однак м'ясо у надмірних кількостях може бути небезпечним для здоров'я людини.

Докладніше про це інформує видання «НаПенсії».

Повідомляється, що м'ясо корисніше і правильніше вживати в невеликих кількостях. Адже сам продукт необхідний. На ньому навіть худнуть, за правильної термічної обробки та за наявності інших інгредієнтів.

Проте все вирішує якість та кількість м'яса. І якщо з якістю все зрозуміло і просто, то за кількістю потрібно навчиться визначати, щоб не спричинити лихо.

Дієтологи вважають, що вживання менше 350 грам необробленого червоного м'яса на тиждень знижує ризик виникнення серцевих захворювань та інсульту. Але є це шкідливе "але" - кожні додаткові 100 грам м'яса на день, що перевищують рекомендований рівень, пов'язані з підвищенням ризику інсульту на 12%.

При цьому вчені зазначають, що корисніше замінити надлишок м'яса в раціоні іншими продуктами – нутом, соєю, горіхами. Саме ці продукти знижують кількість холестерину у крові.

Щоправда, є один вид м'яса, який нешкідливий. І це курка. Шкоди від курки бути не може, хіба що вона буде напхана антибіотиками росту. Але навіть якщо курка домашня чи фермерська, вона все одно не має такої кількості корисних властивостей для організму людини.

Читайте також: