Продукти:

  • 1 кг сироїжок;
  • 5 яєць;
  • 200 гр пшеничного борошна;
  • 200 гр кукурудзяного борошна;
  • 4 ст л солі;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • олія для смаження.

Увага! Незважаючи на свою назву, яка багатьох вводить в оману, сироїжки не рекомендується їсти в сирому вигляді.

Сироїжки миємо, видаляємо з них за необхідності сміття. Далі замочуємо гриби в солоній воді і вичікуємо приблизно 1 годину. Після цього гриби будуть готові до подальшого приготування.

Як правильно відварити сироїжки:

  • заливаємо водою сироїжки так, щоб вони були повністю покриті нею;
  • вогонь під каструлею повинен бути сильний, доводимо воду до кипіння, зменшуємо вогонь під ємністю, утворену піну обов'язково знімаємо.
  • присмачуємо сіллю гриби в обов'язковому порядку і варимо 40 хв.

У чистій і глибокій мисці збиваємо яйця, сіль і перець.

У приготовлений кляр занурюйте шапочки сироїжок, потім посипаємо мукою чи панірувальними сухарями і смажимо на соняшниковій олії до готовності з обох боків.

Можна також насамкінець відбивні зі сироїжок скласти разом, залийте кляром і досмажити на повільному вогні протягом 15 хв.

Читайте також:

Будуть хрусткими та блискучими: як правильно зберігати яблука, щоб вони довго не псувалися

Як зробити домашній "Живчик" із свіжих яблук. Простий рецепт смачного напою

Гості попросять рецепт: як приготувати справжню шарлотку з яблуками