Гречка є одним із найпопулярніших круп у кулінарії. Однак не всі господині знають, як правильно її готувати, щоб зберегти смакові якості та корисні речовини.

Докладніше про те, як правильно варити гречку, щоб вона не перетворилася на кашку, інформує Телеграф.

Авторитетні кулінари зазначають, що одним із найважливіших правил, яке допоможе правильно приготувати гречку, є своєчасне додавання солі.

Насамперед варто відзначити, що перед тим, як поставити кашу на плиту, її потрібно очистити від лушпиння. Для цього гречку попередньо заливають холодною водою і залишають на хвилин 20, щоб усе сміття і непотрібне лушпиння спливли на поверхню води. Після цього гречку пересипають у каструлю і заливають водою у співвідношенні 1 до 2. Після цих невеликих маніпуляцій, необхідно поставити гречку на плиту, і відразу посолити. Багато кулінарів відзначають, що щоб гречка була смачнішою, потрібно готову кашу залишити настоятись на плиті на хвилин 20.

А найдосвідченіші домогосподарки знають, що дуже смачною та корисною гречка буде тоді, коли її на ніч залити холодною водою, і залишити до ранку. За ніч гречка насититься водою, а ранком її варити буде набагато швидше.

Читайте також: