Ніхто не заперечуватиме, що дуже часто люди заварюють чай у пакетиках повторно. Одні роблять це з бажання заощадити, а інші – з раціональних причин. Навіщо викидати пакетик, якщо він здатний заварити ще одну чашку чаю?

Отже, суперечка щодо того, скільки разів можна заварювати чай у пакетиках, йде вже не одне десятиліття.

Наприклад, фанати чайних церемоній хоч і зневажливо ставляться до таких пакетиків, але при цьому вважають повторне заварювання справою цілком природною, тому що не всі сорти чаю "розкриваються" під впливом окропу відразу.

Інші ж кажуть, що повторне заварювання чаю робить його майже отрутою, провокуючи численні захворювання, від виразки до імпотенції.

Чайний пакетик можна використовувати лише один раз. І навіть якщо після другого заварювання ваш напій нічим не відрізняються, це не робить його безпечним для здоров'я. Справа в тому, що у вологому середовищі, яке утворюється після першого заварювання і залишається чекати на стільниці наступного разу, розмножуються грибки та бактерії.

До того ж після первинного процесу приготування починається окислення. Небезпечні і напої, консистенція яких помутніла і вкрилася плівкою. У них і залишених надовго пакетиках утворюється гуанідин – це токсична органічна сполука.

Регулярне споживання такого чаю може спричинити небезпечні наслідки для організму. Зокрема, ви можете відчувати запаморочення та нудоту. У перспективі заощаджений пакетик чаю може "втішити" захворюваннями шлунково-кишкового тракту, хворобами печінки та іншими неприємними наслідками.

Читайте також:

Ідеально під чай: незвичайний десерт із простої вівсянки. Рецепт

Якщо залишилася картопляне пюре: рецепт незвичайної фінської закуски

Незвичайний рецепт кексів з ківі: як приготувати соковиті ласощі