Про те, що відкрите вторгнення Білорусі в Україну, а не просто надання території для атак російської армії, лише питання часу, говорили раніше багато військових експертів. Ще б пак, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко завжди був лояльний до будь-якої агресивної політики свого єдиного союзника Володимира Путіна. Стало відомо, чи варто боятись розміщення в Білорусі 20 тисяч мобілізованих росіян, розповів військовий експерт.

Так, під час інформаційного телемарафону військовий експерт Олександр Мусієнко заявив, що повторити 24 лютого російським окупантам точно не вдасться. Про це пише Уніан .

За його словами, Збройні сили України в рамках навчань "Північний ураган" дуже чітко відпрацювали разом із Нацгвардією та Держприкордонслужбою захист державного кордону України з Білоруссю.

"Відпрацьовують вони успішно у різних галузях. Техніка є, зброя є, мінування автошляхів проведено, територіальна оборона все зміцнила", - каже військовий експерт.

Крім того, Олександр Мусієнко наголосив, що якщо навіть потенційно якийсь рух із Білорусі буде, то протидіяти є чому.

"24 лютого повторити точно не вдасться, тим більше, не кажучи про якісь захоплення територій на Заході нашої держави чи ще десь. А білоруська армія продовжує традиційно, стан такий самий, вони не мають наміру брати участь безпосередньо в цій війні за допомогою своїх військових контингентів", - сказав Мусієнко.

До речі, відео з навчань опублікував 1 жовтня у Facebook генеральний штаб ЗСУ.

Зазначимо, що, за даними Головного управління розвідки Міноборони України, Олександр Лукашенко розпорядився сприяти мобілізації російських громадян, які перебувають у Білорусі. Таким чином у Білорусі готують місця для 20 тисяч мобілізованих із Росії – їх планують розселити на складах, покинутих підприємствах, в ангарах.

Читайте також:

Вторгнення з Білорусі: Лукашенко наказав жінкам народжувати щорічно. Ось така армія

ЗСУ приготували для Лукашенка сюрприз: Жданов розповів про вторгнення з Білорусі

Лукашенко заявив, що світ в Україні настане за кілька днів. Він навіть назвав умову