У п'ятницю, 30 вересня, відбулася презентація Tesla 2022 AI Day, під час якої компанія Tesla, яка належить Ілону Маску, представила публіці робочий прототип робота-гуманоїда Optimus.

Докладніше про це інформує УНІАН.

Робот використовує датчики та технології "автопілота" Tesla, але великим асортиментом дій поки не може похвалитися. Проте «таточко» Ілон Маск вважає, що їх розробка має величезний потенціал для використання на масштабних виробництвах.

Під час презентації компанія вказала про наявність прототипу робота-гуманоїда. Поки що він пересувається з невеликою швидкістю, але вже здатний переносити коробки, витягувати деталі з обладнання і навіть поливати квіти.

Його спроектували із «людськими» руками. Так у компанії припускають, що їхні роботи можуть замінити людей на виробництві.

Робот оснащений процесором SoC Tesla, модулями Wi-Fi і LTE, а також акумулятором на 2,3 кВт/год, якого вистачає на цілий день роботи без підзарядки. Енергоспоживання в положенні сидячи складає близько 100 Вт, а при ходьбі в районі 500 Вт - це потужності гарного ігрового комп'ютера.

Читайте також: