Зазвичай господині звикли заповнювати холодильник максимально. А це означає, що всі полиці та відділення на дверцятах холодильника бувають часто заставлені.

Але експерти стверджують, що це неправильно, адже існують продукти, які не можна зберігати в холодильнику, тому що вони можуть втратити свої властивості. Докладніше про це повідомляє Главред.

Наприклад, курячі або перепелині яйця. Зазвичай їх зберігають на дверцятах холодильника, проте там температура не стабільна через рух дверцят. Тому правильно яйця зберігати на верхній полиці холодильника, де є стабільний температурний режим. Там же не можна зберігати соуси, що були створені на основі яєць.

Також експерти стверджують, що не можна зберігати шоколад на дверцятах холодильника. І в принципі холодильник не підходить для зберігання шоколаду, оскільки при занадто низькій температурі на ньому можуть утворитися бульбашки, які впливають на якість та смак продукту. Найкраще місце для зберігання шоколаду та шоколадних виробів – це сухе, темне, прохолодне місце.

У жодному разі не можна зберігати овочі та фрукти на дверцятах холодильника. Правильніше зберігати ці продукти в контейнері, який знаходиться в холодильнику, і який відокремлений від інших продуктів скляною палицею. Вважається, що вони можуть виділяти вологу і таким чином довше зберігати зовнішній вигляд і смакові якості.

Також на дверцятах холодильника не можна зберігати молоко. Хоча, здавалося б, це цілком логічно, оскільки дверцята холодильника ідеально підходить для зберігання молока. Однак, оскільки там температура не стала, молоко може зіпсуватися. Тому його правильно зберігати в дальньому кутку холодильника.

Читайте також: