Вже зараз український уряд опрацьовує варіанти притягнення до відповідальності за військові злочини не лише пересічних солдатів та генералів російської армії, а й безпосередньо Володимира Путіна.

Так, тривають консультації зі світовими експертами. Наприклад, одним із таких є британський суддя Джеффрі Найс, який уже має власну практику розгляду справ політичних злочинців.

Докладніше про це інформує ТСН , посилаючись на авторитетне видання The Mirror.

На думку британського фахівця, вирок Путіна доведеться ухвалювати заочно. Божевільний диктатор, який загрожує всьому світу ядерною зброєю, не здасться добровільно. Тому не можна послаблювати санкції проти нього, проти всіх еліт та проти Російської Федерації. Таким чином відбудеться тиск на громадськість, і вони самі видадуть Путіна, щоб почати нормально жити, як то кажуть, із чистого аркуша. Найс стверджує, що президента Росії посадять на довічне ув'язнення.

Українська влада впевнена, що звинувачення у злочині міжнародний трибунал має висунути особисто Володимиру Путіну та всім членам Ради безпеки Росії. А це – усім російським політичним та військовим чиновникам найвищого рангу. Йдеться насамперед, про Дмитра Медведєва, Миколу Патрушева, голови ФСБ Олександра Бортникова, міністра закордонних справ Сергія Лаврова, і міністра оборони Сергія Шойгу.

Читайте також: