Вранці 21 вересня президент Володимир Путін оголосив про "часткову мобілізацію", а міністр оборони Сергій Шойгу уточнив, що на "спецоперацію" (її досі офіційно не називають війною) призватиме близько 300 тисяч резервістів. Ось тільки не всі регіони підтримали таку "тактичну" ідею.

Так, стало відомо, що голова Чечні Рамзан Кадиров на нараді з оперативним штабом з проведення так званої "спеціальної військової операції" заявив, що у підконтрольному йому регіоні Росії мобілізація не буде здійснюватися.

Про це пишуть РосЗМІ, посилаючись на сюжет із виступом Кадирова, який вийшов у вечірньому випуску новин на ЧДТРК "Грозний".

Існує думка, що таке рішення Рамзан Кадиров ухвалив після новини про обмін полоненими, який відбувся 21 вересня, коли було звільнено все керівництво полку "Азов" та понад сотню азовців.

Він обурений, що віддали саме азовців, яких російська пропаганда зображала найзатятішими "нацистами", а не звичайних службовців ЗСУ. На його думку, те, що сталося – це нерівноцінний обмін.

"Вкрай незадоволений вчорашнім обміном. Навіть сама ситуація для мене в цілому незрозуміла. Завжди, коли ухвалювалися бойові чи тактичні рішення, з нами, активними учасниками спецоперації, радилися. А тут..." – написав він.

Кадиров каже, що за 6 місяців війни в Україні чеченська республіка перевиконала "спущений план" щодо мобілізації у себе на 254%. Щоправда, про який план ідеться, ким і яким чином його було затверджено, Кадиров не уточнив.

За його словами, участь у бойових діях за час війни взяло 20 тисяч осіб.

Пізніше Кадиров написав у своєму телеграм-каналі, що озвучені ним показники досягнуто раніше завдяки формуванню нових підрозділів міністерства оборони.

"Ми пропрацювали цей механізм із самого початку, ще до оголошення часткової мобілізації. Крім того, в республіці є резерв із тисяч добровольців, які за необхідності зможуть поповнити лави захисників Вітчизни", – зазначив голова Чечні.

До речі, за словами Кадирова, родичі близько 40 жінок, які намагалися напередодні провести у Грозному антивоєнний мітинг, вже мобілізовано та відправлено до України. Він також пригрозив, що будь-кого, хто вийде на мітинг, або їх чоловіків та всіх дітей відправлятимуть "на передову".

Читайте також:

Путін терміново залишив Москву, виліт був пізно увечері. Тепер він точно боїться

Українська розвідка не виключає ядерного удару по Україні: зроблено заяву

У Криму розпочалася паніка через підводний безпілотник, який може наближатися до кораблів. Фото