Азов - це підрозділ аналогів якому не було в історії сучасної України. Ще б пак, саме "азовці" складали більшість тих безстрашних воїнів, які до останнього чинили спротив російським військам у приазовському Маріуполі, оточеному фактично з перших діб широкомасштабного вторгнення Росії. І доєднатись до Героїв може кожен.

До "Азову" потрапляють виключно високомотивовані, стресостійкі та досвідчені військові. Від інших цей підрозділ відрізняється не лише високими вимогами щодо добору кандидатів на службу, але й підготовкою особового складу.

Зазначимо, що в Росії бійців полку "Азов" бояться як вогню. Саме тому 2 серпня, за поданням російського генерального прокурора, Верховний суд Росії визнав український полк "Азов" "терористичною організацією" та заборонив її діяльність у РФ. А раніше у Держдумі Росії пропонували судити бійців "Азову", зробивши виняток з мораторію на застосування смертної кари.

Довідка: Окремий загін спеціального призначення "Азов", відомий також як полк "Азов" (ОЗСП "Азов", в/ч 3057) - формування Національної гвардії України (НГУ), що входить до складу 12-ї бригади оперативного призначення Східного оперативно-територіального об'єднання НГУ. Формування було створене у 2014 році як добровольчий батальйон "Азов" і до 11 листопада 2014 було підрозділом патрульної служби міліції особливого призначення МВС України.

Читайте також:

Путін терміново залишив Москву, виліт був пізно увечері. Тепер він точно боїться

Українська розвідка не виключає ядерного удару по Україні: зроблено заяву

У Криму почалася паніка через підводний безпілотник, який може наближатися до кораблів. Фото