В українській розвідці не виключать, що за наказом Путіна війська РФ завдадуть ядерного удару територією України. Зазначається, що цілком можливе застосування тактичних озброєнь.

Про це в інтерв'ю ITV News заявив заступник голови Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скибіцький, повідомляє УНІАН.

"Можливо, Росія застосує ядерну зброю проти України. Вони намагатимуться зупинити нашу наступальну діяльність та знищити нашу державу", – заявив він.

Скибицький також підкреслив, що у разі, якщо Путін застосує проти України ядерну зброю, це позначиться і на країнах Європи.

"Це загроза для інших країн. Вибух тактичної ядерної зброї вплине не лише на Україну, а й на Чорноморський регіон. ... Ми пам'ятаємо історію Чорнобиля. Можливо, буде ще одна катастрофа на нашій території, у Східній Європі", – сказав Скибицький. .

Тим часом колишній командувач армії США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес заявив, що США завдадуть нищівного удару по Чорноморському флоту РФ і баз росіян у Криму, якщо Путін ударить ядерною зброєю по Україні.

При цьому Ходжес обмовився на рахунок того, що, мабуть, відповідь США буде "не ядерною".

А ось прем'єр-міністр Великобританії Ліз Трасс заявила, що погрози президента Росії Володимира Путіна застосувати ядерну зброю не спрацюють. Вона також пообіцяла, що військова допомога Україні продовжиться та посилиться.

Читайте також:

У Криму почалася паніка через підводний безпілотник, який може наближатися до кораблів. Фото

Путін має намір мобілізувати понад мільйон росіян. Є таємний пункт указу

Другий напад на Київ: експерт розповів, чого чекати від Путіна та його військ