Спільник Путіна і самопроголошений президент Білорусі Лукашенко вже прямо заявляє громадянам своєї країни, що він може перевести Білорусь у військовий режим з усіма наслідками, що випливають.

За словами Лукашенка, необхідно перевірити формування загонів місцевої оборони та бути готовими до того, що та чи інша військова частина буде піднята через тривогу.

"Ситуація небезпечна. Треба народне ополчення – перевірити там на місці, що це за бійці у нас будуть і яка у них зброя, отже, треба. Особливо остання. Тому що народне ополчення у нас у стадії формування. Тому ці речі ми не повинні забувати, і це у вас все має бути під контролем... Не треба нічого боятися. Треба нам підняти по тривозі якусь військову частину за нормами воєнного часу - отже, треба", - заявив Лукашенко провладному виданню Белта.

Лукашенко також заявив, що не допустить "ударів у спину Росії".

"Не треба нам дорікати, що ми там в Україні збираємося воювати та інше. Нам треба захистити свою вітчизну. І щодо підтримки Росії, ще раз підтверджую: через Білорусь ніякого удару в спину, в бік, збоку, з флангів по російських військах бути не повинно. І не буде".

Нагадаємо, раніше Лукашенко заявив, що на території Білорусі "хочуть створити нову Україну", затягнувши країну до НАТО.

Читайте також:

Соратник Путіна потрапив за селфі поруч із труною Єлизавети II. До такого ще додуматися треба

В Україні відкрилися McDonald's: скільки коштує поїсти та які черги

Влетів під фуру: не стало зірки російського кіно, яке підтримало вторгнення в Україну