ЗСУ намагаються завдавати таких ударів по противнику, які йому покажуть, що подальше ведення бойових дій може призвести до краху армії РФ. Тим часом, ресурсів і сил у Путіна може вистачити щонайменше до літа наступного року.

Таким прогнозом в інтерв'ю Kyiv Post поділився представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький.

"Дуже багато залежатиме від міжнародної допомоги, насамперед, боєприпасами, озброєнням та військовою технікою. Також від тих чинних санкцій і тих, які будуть введені проти Російської Федерації. На сьогоднішній день санкції дуже ефективно працюють проти військово-оборонного комплексу РФ. У першу Насамперед, санкції стосуються виробництва ракетного озброєння, і ми чітко вже бачимо результати.

Головне управління розвідки Міноборони України постійно відслідковує, наскільки Росії вдається виробляти нове озброєння – ті самі "Калібри", "Іскандери", крилаті ракети, які застосовуються проти нашої держави. Санкції діють - але потенціалу Російської Федерації ще вистачить як мінімум до літа наступного року", - зазначив він.

Скибицький також додав, що ресурс Росії насправді вичерпний.

"Надалі все залежатиме від тих факторів, які я назвав, але ресурс у Росії теж вичерпний. Ми постараємося завдати таких втрат, щоб ворог зрозумів, що подальші бойові дії стануть для нього крахом", - резюмував він.

Щодо перспектив вторгнення з території Білорусі, за словами Скибицького, зараз це малоймовірно.

"Якщо говорити про загрозу широкомасштабного наступу з території Білорусі, то зараз її рівень низький, тому що всі основні з'єднання та частини російської армії перемістилися в інші райони. Той самий батальйон тактичної групи східного округу спочатку був на Харківському та Донецькому напрямках, зараз знаходиться у Херсонській. області, тому резерву та угруповань військ, здатних проводити наступальні операції з території Білорусі, поки що ми не бачимо.

Збройні сили Білорусі зараз проводять навчання, розгорнуті певні батальйони біля нашого кордону, але все це під контролем. Ми розуміємо та бачимо їхні заходи та готові реагувати у будь-який момент", - каже представник ГУР.

Читайте також:

Будьте дуже обережні: COVID-19 швидко поширюється в Україні

Росія терміново виводить підводні човни із Криму: побоюються удару України

А зима ще не почалася: у Карпатах намело снігу вище коліна