Російська окупаційна армія зазнає не лише історичних втрат людського ресурсу. У РФ до кінця року розпочнеться гострий дефіцит снарядів, артилерії та броньованої техніки.

Про це йдеться в аналітичному матеріалі видання The Insider .

Ситуація погіршується ще й тим, що потужні західні санкції дуже серйозно вдарили по Росії в цілому і по оборонній промисловості зокрема.

За півроку агресії проти України Росія повинна була витратити не менше 7 млн ​​снарядів, без урахування втрат прифронтових складів внаслідок українських ударів. Іншими словами, за збереження інтенсивності війни на нинішньому рівні, Москва вже до кінця 2022 року зіткнеться зі справжнім снарядним голодом і з метою економії змушена буде скорочувати використання артилерії.

До кінця 2022 року знос артилерії сам по собі призведе до різкого зниження її ефективності. Крім того, самі російські військові ще в 2020 році обережно вказували на проблеми з живучістю артилерійських стволів, а також на недостатню ефективність системи польового обслуговування та ремонту артилерійських знарядь.

Виходить, що очікуваний снарядний голод повинен збігтися з дефіцитом артилерійських знарядь, що наростають, самих по собі. У зв'язку з цим не дивно, що Росія почала завдавати ударів по українським містам за допомогою систем ППО/ПРО С-300 і С-400, регулярне відпрацювання чого почалося щонайменше ще п'ять років тому. Щоправда, боєзапас відповідних ракет для цих систем вимірюється все ж таки тисячами або, максимум, десятками тисяч, але ніяк не сотнями тисяч і тим більше не мільйонами штук", - йдеться у матеріалі.

Що ж до бронетехніки, автори матеріалу зазначають: навіть з урахуванням підвезення щодо свіжої, нехай і не нової бронетехніки з військових частин та баз зберігання, левова її частка за збереження високої інтенсивності бойових дій до кінця 2022 року має піти на ремонт, за умови, що не буде знищено. І тут варто ще раз нагадати про те, що було сказано вище: ресурс танкових гармат також закінчений.

Читайте також:

Ватикан вперше в історії назвав Росію "агресором" та визнав напад на мирну Україну

Прихильники Путіна почали масово тікати до Росії з Маріуполя

Як працюватимуть кафе та ресторани Києва з 1 вересня. Будьте готові