Загроза ракетних ударів з боку російських окупантів на сьогоднішній день залишається дуже високою, ракет у Путіна вистачає. Щоправда, ракетний терор Кремля може бути придушеним, коли Україна отримає нові системи ППО.

Про постачання озброєнь йшлося у розмові президента України Володимира Зеленського та американського лідера Джо Байдена, передає Главред .

Володимир Зеленський назвав розмову "конструктивною і дуже результативною".

"Ми встигли обговорити всі питання, які мають життєво важливе значення для захисту України та свободи. Я подякував пану президенту та всьому народу Сполучених Штатів за оборонну допомогу та за відчутне лідерство в макрофінансовій підтримці нашої держави. Тільки вчора президент Байден погодив пакет обсягом 6 мільярдів доларів : три - для оборонної допомоги, три - для фінансової через систему Світового банку", - сказав Зеленський у традиційному відеозверненні пізно ввечері 25 серпня.

"Особливо я подякував за включення протиповітряної оборони до цього пакету. Ми дійсно можемо зробити так, що російського ракетного терору буде подолано, коли Україна отримає протиповітряні системи NASAMS", - додав президент.

Нагадаємо, новий пакет військової допомоги від США включає шість систем ППО NASAMS, 245 тисяч снарядів для артилерії, 65 тисяч снарядів для мінометів, безпілотні авіаційні системи Puma та допоміжне обладнання для систем Scan Eagle, безпілотні авіаційні системи VAMPIRE, ракетні системи з лазерним наведенням.

Читайте також:

Росія завдала 9 нічних ударів по Дніпропетровщині, коли люди спали

Буржуйки встановлюватимуть прямо в будинках: як Львів готується до дуже важкої зими

Що буде, якщо Північна Корея дасть Путіну 100 тис солдатів: експерт розповів про наслідки