Ось уже довгий час дослідники ретельно вивчають космос, намагаючись зафіксувати ознаки інопланетних технологій чи перехопити комунікацію представників позаземної цивілізації. І поки фактів існування позаземного життя не виявнено, вчені будують здогадки як інопланетяни могли б спілкуватися між собою.

Стало відомо, що вчені розглядають теорію, яка може пояснити як інопланетяни можуть спілкуватися в міжзоряному просторі. Вони роблять ставку на квантовий зв'язок.

Про це пише ScienceAlert.

Нове дослідження передбачає, що частинки світла або фотони, які можна було б використовувати як квантові частинки у квантовій системі зв'язку, можуть подолати сотні тисяч світлових років відстані, що понад розмір нашої галактики.

За словами вчених, потенційні представники позаземних цивілізацій можуть надсилати великі обсяги інформації на далекі відстані. І, можливо, так само інопланетяни намагаються зв'язатися і з нами. Але для розшифровки квантового сигналу з космосу може знадобитися повністю робочий квантовий комп'ютер.

Хоча квантовий зв'язок не розв'язує ще одну проблему — це питання відстані. Інформація не може переміщатися в космосі швидше за швидкість світла, а отже, чим більша відстань, тим довше йтиме сигнал. За словами вчених, теоретична можливість отримати квантовий сигнал від потенційних інопланетян все ж таки існує.

Читайте також:

У Києві почали проводити військову підготовку цивільного населення. Місто готується до оборони .

Путін "гримнув" Лукашенко: вже наступного тижня Білорусь оголосить дефолт, - Fitch .

Затопить городи та різко похолодає: в Україну йде "холодний фронт". Де чекати .