У Росії щодня публікуються нові імена загиблих і фотографії з похорону. Найчастіше прізвища називають голови російських регіонів чи представники районних адміністрацій, місцеві ЗМІ та навчальні заклади, де раніше навчалися загиблі, а також родичі. І ось вперше із 24 лютого Росія озвучила свої реальні втрати.

Стало відомо, що вранці 9 липня російському диктатору командування ЗС РФ доповіло, що зараз в Україні вже загинули 41 315 осіб.

Про це повідомляє Telegram-канал GeneralSVR .

Повідомляється, що до цієї цифри не включено даних про втрати бійців російських приватних військових компаній, які також воюють в Україні.

"Ця цифра без урахування даних про втрати російських ПВК, які беруть участь у бойових діях на території України, на п'ятницю 8 липня це 10 751 загиблих. Чергові підсумкові дані про втрати бійців ПВК мають надійти у п'ятницю 15 липня. І надалі оновлюватимуться раз на тиждень", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, можна припустити, що втрати російської сторони становлять щонайменше 52 066 осіб.

Серед загиблих та зниклих безвісти також є бійці Росгвардії - 2094 особи.

Варто зазначити, що ці дані навіть більші, ніж передає українська сторона. За даними Генштабу ЗСУ , армія РФ втратила вже як мінімум 37 200 своїх бійців. Лише минулої доби українські захисники ліквідували щонайменше 300 російських солдатів.

Читайте також:

У Києві почали проводити військову підготовку цивільного населення. Місто готується до оборони .

Путін "гримнув" Лукашенко: вже наступного тижня Білорусь оголосить дефолт, - Fitch .

Затопить городи та різко похолодає: в Україну йде "холодний фронт". Де чекати .