Відомо, що глава МЗС Росії Сергій Лавров достроково залишив зустріч G20. Це сталося одразу після його виступу.

При цьому Сергій Лавров навіть не чекав на промову глави МЗС ФРН Анналени Бербок (Annalena Baerbock), яка виступала відразу після нього.

Ще б пак, Бербок, яка головує з ротації в організації країн "великої сімки", ще напередодні конференції пообіцяла з усією рішучістю засудити війну Росії в Україні і заявляла, що добиватиметься ізоляції Лаврова на зустрічі в Індонезії і знайде "дуже ясні слова, щоб донести Росії, що світ не погодиться з порушенням норм міжнародного права.

За її словами, у рамках форуму ні вона, ніхто інший із міністрів "групи семи" не збиралися проводити традиційні двосторонні зустрічі з главою МЗС РФ. "Той, хто бомбить наш міжнародний мирний порядок, не може очікувати, що ми говоритимемо про двосторонні торговельні відносини", - заявила Бербок.

До речі, на початку конференції глави МЗС "двадцятки" відмовилися робити традиційну групову фотографію, щоб уникнути спільної зйомки з Лавровим через російське вторгнення в Україну.

"Лавров ще проводить двосторонні переговори, потім він виступить перед пресою та поїде", - повідомила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова в інтерв'ю журналістам у п'ятницю, 8 липня.

Це означає, що Лавров не візьме участі в офіційному обіді та засіданнях G20 у другій половині дня.

Зазначимо, що відразу після прибуття Лаврова на конференцію до нього підбігли два німецькі журналісти і запитали, коли він зупинить війну в Україні і чому він цього не робить. Проте обох репортерів вивели охоронці.

Цікаво, що присутність Лаврова на зустрічі G20 багатьма розглядалася як тест для можливої ​​участі президента РФ Володимира Путіна у саміті G20 15-16 листопада, який також проходитиме на Балі. Декілька держав піддали сумніву свою участь, якщо Путін відвідає саміт особисто.

Читайте також:

Відставка друга України: як відхід Бориса Джонсона вплине на війну .

Путін відкрив вакансії для найманців, які бажають загинути в Україні Фото .

А чому без трусів і вниз головою? Дмитро Гордон злив розваги Наташі Корольової. Фото .