За даними Генштабу ЗСУ, з початку військової агресії російська армія в Україні вже втратила близько 36 650 осіб особового складу. Щоб продовжувати "спецоперацію" і не розбурхувати суспільство загальною мобілізацією, за справу взялися державні біржі праці.

Так, стало відомо, що у червні 2022 року через портал "Робота Росії" потрібно було знайти понад 22 тисячі військовослужбовців.

Так, російське видання "Важливі історії" проаналізувало біржі праці та з'ясувало, що як мінімум 7 підрозділів, які воювали в Україні, загалом розмістили вакансії про набір 2166 військових.

"За нашими оцінками, у середині червня через держспортал "Робота Росії" влада шукала понад 22,2 тис. військовослужбовців. Опитані редакцією експерти вважають, що ці цифри побічно говорять як про втрати російської армії, так і про загальну проблему з набором за контрактом". , – написали журналісти-розслідувачі.

Найбільше людей набирають у підрозділи, які зазнали величезних втрат на війні в Україні.

Наприклад, йдеться про:

  • 74-й окремій мотострілецькій бригаді з Кемеровської області – потреба становить 187 осіб, переважно потрібні водії та стрілки. У середині травня 485 військовослужбовців бригади загинули, намагаючись форсувати річку Сіверський Донець;
  • псковські десантники (104 гвардійський десантно-штурмовий полк, в/ч №32515) набирають 300 осіб;
  • у 64-ту мотострілецьку бригаду з Хабаровського краю (в/ч № 51460) шукають 356 осіб, що порівняно з чисельністю одного батальйону (всього в бригаді їх має бути три);
  • Найбільше, 1270 чоловік, шукає 37-а мотострілецька бригада з Бурятії. Цей російський регіон посідає друге місце за кількістю смертей військовослужбовців.

Зазначимо, що найбільше вакансій відкрито у Ростовській та Ульянівській областях, а також у Башкортостані.

Цікаво, що окрім військових, у червні військові частини також почали набирати медиків, зокрема психологів. Згідно з одним із оголошень, "психолог повинен допомагати військовим "адаптуватися до навколишніх умов, вирішувати особистісні проблеми, покращувати морально-психологічний клімат у колективі".

У цьому біржі праці - єдине джерело пошуку нових військових. Добровольців набирають також за рахунок кадировських підрозділів, примусової мобілізації у "ЛДНР" та через ПВК Вагнера.

Читайте також:

Легендарний актор Івар Калниньш: Росія вже загадала весь світ Україну вони не захоплять .

Діти, як же так? Туреччина пропустила російський корабель із краденим українським зерном .

Путін уже на межі: війська РФ намагаються атакувати системи ППО України. Нічого не виходить .