Протягом однієї доби Генштаб та Міноборони України намагалися кілька разів пояснити українцям, що означає норма про те, що для виїзду зі своєї області чи свого району буде потрібний дозвіл військкомату .

Ну ось уявіть собі: виїжджаєте ви з Київщини до Житомирської області. Вам потрібно проїхати лише якихось 50 кілометрів, щоб забрати дітей, які гостювали у дідуся та бабусі у селі. Але вас зупиняють та кажуть: покажіть дозвіл на переміщення між областями…

Зрозуміло, що такі нововведення Генштабу особливо не потішили українців. Люди готові захищати Батьківщину, брати зброю в руки, боротися з рашистськими загарбниками. Але навіщо такі заходи? Навіщо змушувати українців бігати за довідками у військкомат, шикуючись у дикі черги заради того, щоб з'їздити до сусідньої області по дітей?

Навіщо українцям вишиковуватись у божевільні черги перед військкоматами чи іншими уповноваженими органами заради того, щоб отримати дозвіл, затверджений Залужним, та перевезти до сусідньої області бронежилети та іншу волонтерську допомогу для українських бійців?

У результаті скандальні звістки дійшли до президента України Володимира Зеленського. Він одразу сказав, що такі речі просто неприпустимі. Залужний повинен узгоджувати подібні скандальні рішення з Верховним головнокомандувачем.

Подробиці скандалу розкрила Українська правда.

"Президент Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу Збройних Сил України Валерію Залужному скасувати порядок отримання військовозобов'язаних дозволів на переміщення між областями України", - пише УП, посилаючись на свої джерела в Офісі президента.

На засіданні з військовими Зеленський заслухав доповідь Залужного щодо дозволів для військовозобов'язаних залишати межі місць проживання, зазначає видання.

Президент звернув увагу, що суб'єктом формування державної політики у цьому питанні є Міністерство оборони, а обмежувати конституційні права громадян під час воєнного стану може уряд своїми актами.

"Зеленський доручив скасувати ухвалений Генштабом ЗСУ порядок з метою його доопрацювання із збереженням обороноздатності країни", - пише УП з посиланням на свої джерела.

Читайте також:

Потужні вибухи на вокзалі у Херсоні: відео та перші подробиці.

Різдво Іоанна Предтечі: що заборонено робити цього четверга. Молитва та заборони.

Без жодного пострілу: астролог розповів, як Кремль сам поверне Україні Крим.