Усі чудово пам'ятають, як до початку війни самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко обіцяв, що його країна не братиме участі у нападі на Україну. Ось тільки насправді саме він надав Путіну білоруську територію як плацдарм для вторгнення. А зараз і є передумови вважати, що білоруські солдати зайдуть на територію України. Щоправда, військовим, схоже, такий сценарій не подобається.

Бійці з 5-ї особливої ​​бригади спецназу ЗС Білорусі не хочуть воювати в Україні та просять Олександра Лукашенка не давати команди про напад на чужу країну. Про це військові повідомили у листі до Верховного головнокомандувача, який опинився у розпорядженні видання "Гордон".

Спецназівці звинуватили Росію в тому, що вона втягує Білорусь у загарбницьку війну, порушуючи цим верховенство права у влади Білорусі на їх території, не даючи їм здійснювати внутрішню та зовнішню політику самостійно.

Спецназівці при цьому заявляють, що готові повністю захищати кордони своєї країни, проливаючи кров, але ніяк не вести загарбницькі війни. Військова еліта нагадала білоруському лідеру, що невід'ємними атрибутами війни будуть смерті солдатів та мирного населення. Крім того, вторгнувшись до України, Білорусь стане країною-ізгоєм.

Читайте також:
Вторгнення Білорусі: Лукашенко звинуватив Україну у ракетних ударах. Почалося

Лукашенка повністю підім'яли: Путін вимагає об'єднання Росії та Білорусі

Останні дні Лукашенко: Жданов розповів, як Путін захопить Білорусь