У разі успіху російських окупантів на Донбасі ряд південних міст України можуть стати наступними цілями ворога. Йдеться насамперед про Миколаїв та Одесу.

Ці обласні центри-важливі стратегічні об'єкти. Про це розповів військовий аналітик, професор Майкл Кларк, повідомляє видання Sky News.

За його словами, якщо російським силам вдасться захопити Донецьку і Луганську області, загарбники націляться на Одесу і Миколаїв. Він відмітив, що це важливі стратегічні об'єкти, оскільки взяття Одеси позбавило б Україну виходу до моря, а МИКОЛАЇВ –це "ворота" в Одесу.

"У російських військ вже є портове місто Маріуполь і Азовське море, тому вони, швидше за все, звернуть увагу на Одесу. Проте Росія вже одного разу повністю провалилася у вирішенні цього завдання і була відкинута від Миколаєва. Тим не менш, він може зробити ще одну атаку, передислокувавши війська з Донбасу", – вважає аналітик.

Нагадаємо, глава Миколаївської обласної Військової адміністрації Віталій Кім заявив, що Російська Федерація найближчими місяцями може здійснити наступ на два українських обласних центри – Миколаїв і Запоріжжя. Хоча українська сторона зараз не спостерігає великих скупчень сил ворога для атаки, ситуація може змінитися несподівано.

Читайте також:

Допоміг нагородний пістолет: у Москві відомий кремлівський генерал відправив себе на той світ.

У Зеленського потужно прикрили рот Медведєву, уколовши його зростанням і комплексами.

Макрон вже заявляє, що Зеленському все ж доведеться домовлятися з Кремлем.