ВСУ у максимально стислі терміни пройдуть навчання з використання цих систем, які можуть бити на відстань 80 кілометрів.

За інформацією Пентагону, терміни навчання складуть три тижні, після чого ЗСУ зможуть ефективно лупити по російським загарбникам з реактивних систем залпового вогню HIMARS.

За словами заступника Міністра оборони США з політичних питань Коліна Каля, в американській армії військові місяцями вчаться, щоб використовувати такі ракетні системи, проте українські війська чекає інтенсивна тримісячна підготовка, яку забезпечить спеціальна місія, пише Главред з посиланням на The Wall Street Journal.

Також вказується, що війська, які обслуговують системи, отримають ще 2 тижні на підготовку.

Колін Каль підкреслив, що в США не бачать проблеми в скороченому графіку підготовки. Більш короткий графік навчання не повинен вплинути на здатність ЗСУ використовувати HIMARS.

Нагадаємо, раніше російський президент Путін розлютився, дізнавшись про те, що Україна отримає вищевказані реактивні системи залпового вогню.

Він заявив, що у разі поставок Києву ракет більшої дальності Росія "робитиме висновки" і завдаватиме ударів по тих об'єктах, "які поки не чіпає".

Він запевнив, що рішення США про постачання Україні реактивні системи залпового вогню HIMARS "нічого принципово в розстановці сил не змінять", оскільки, на його думку, мова йде просто про заповнення запасів озброєння, а в Україні і раніше було подібне озброєння радянського зразка.

Читайте також:

Люди поїхали за дровами: під Києвом у лісі підірвався мікроавтобус. Фото.

Максим Галкін у нових виступах почав жартувати над Соловйовим і Скабєєвою.

Буде дуже жаркий тиждень: у Зеленського попередили українців.