Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон опинився на межі відставки через скандал Partygate, який пов'язаний з організацією вечірок з алкоголем під час пандемії COVID-19.

Так, Консервативна партія Британії вже через 2 дні може оголосити вотум недовіри главі уряду і партійному лідеру Джонсону. Про це написавши видання The Sunday Times.

За даними ЗМІ, офіційні представники правлячої Консервативної партії Великобританії призначили на 8 червня голосування по вотуму довіри прем'єр-міністру.

Консерватори підкреслюють, що втратили віру в уряд Джонсона через скандал з вечіркою під час пандемії з порушенням карантинних обмежень. Йдеться про порушення Джонсоном карантину під час розпалу пандемії в травні 2020 року.

Щоб голосування по вотуму довіри відбулося, необхідний офіційний запит від мінімум 54 членів парламенту від консерваторів. Повідомляється, що листи – конфіденційні, через що тільки голова комітету знає, скільки запитів було відправлено.

Кілька консерваторів заявили, що вже зібрали потрібну кількість запитів. Водночас, відомо, що 25 законодавців оприлюднили свої листи із запитом.

За даними BBC, потрібно набрати 180 голосів, щоб відправити Джонсона у відставку. У виданні піддали сумніву, що Джонсона відправлять у відставку.

Відставка Джонсона може вплинути на Україну

Великобританія на чолі з Джонсоном надає одну з найбільших підтримок Україні у війні з Росією. Джонсон закликає партнерів допомагати зброєю Україні, щоб зупинити російську агресію.

Читайте також:

"Кілька тижнів": у Пентагоні заявили про переломний момент в Україні.

"Ракети можуть прилетіти навіть з Новоросійська": експерт розповів, чи зможуть ЗСУ потопити флот РФ.

Невістка Олега Янковського назвала Одесу мамою і опублікувала вкрай провокаційну фотографію з прапором України.