За словами генерала, російські війська після перегрупування, яке видають за відведення військ, приступить до другої фази.

Про це Бен Ходжес заявив в інтерв'ю ТСН.

"Він нікого не веде. Він їх передислокує для цієї наступної "фази" на Донбасі. Російські військові одиниці були розбиті, вони втратили лідерів, їх обладнання розбите, вони втратили багато техніки, завдяки українським захисникам. Тому зараз вони намагаються відступити, реорганізуватися, перегрупуватися для наступної "фази". Це саме те, що, на мою думку, відбувається прямо зараз. Тому це не відвід", - заявив він.

Ходжес також зазначив, що у російської армії не вистачить ресурсів для того, щоб захопити Київ.

"У них немає ресурсів, щоб взяти Київ. У них немає достатньої кількості військ. Місто занадто велике, оборона навколо міста дуже сильна. Тому, я думаю, вони переоцінюють, що вони можуть зробити. Що вони мають намір зробити, це спиратися на те, що вони вже зробили. Зокрема, в Азовському морі. Вони знають, що це вдарить по українській економіці. Якщо Україна не зможе експортувати з Бердянська і Маріуполя, то це вдарить по українській економіці і принесе багато проблем. Тому, думаю, вони, напевно, спробують сфокусуватися на цьому", - додав генерал.

Читайте також: