Олексій Арестович переконаний, що до столиці можна буде повернутися, коли ЗСУ відкинуть російських окупантів подалі від Києва. За його словами, це може статися до кінця квітня або початку травня.

Про це він заявив в інтерв'ю BBC.

"До Києва можна буде повернутися за умови, що їх відкинуть звідси на кілометрів 50. Не так, як зараз, а по-справжньому. І, до речі, до Києва зараз повертається досить багато народу. Діти грають, собаки гуляють, народ сидить біля ресторанчиків, каву п'є, як у довоєнні часи", - заявив Арестович.

"Я думаю, що в кінці квітня - початку травня все повинно поступово закінчуватися", - додав радник глави офісу президента.

Він також прокоментував слова президента США про те, що війна в Україні може затягнутися не на один тиждень і не на один місяць.

"Він говорить про глобальну війну, про ту війну яку він назвав у березні 2021 року, коли назвав Путіна вбивцею, коли сказав, що світ поділився на авторитарні режими і демократію. Він про цю війну говорить, а не військову кампанію, яка зараз відбувається в Україні. Це зовсім інша річ", - зазначив він.

Читайте також: