Мало хто знає, але гарбуз – чемпіон серед овочів за вмістом заліза, тому його сміливо можна вживати тим, хто страждає на анемію. А ще це чудовий гарнір для страв зі свинини, баранини та іншого жирного м’яса, оскільки завдяки вітаміну Т гарбуз допомагає засвоювати організму важку їжу.

Пропонуємо рецепт ніжного супу-пюре, який точно сподобається кожному.

Інгредієнти:

  • очищений гарбуз – 500 г;
  • картопля – 4 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • плавлений сир – 100 гр;
  • вершкове масло – 50 г;
  • 1 лавровий лист;
  • чорний мелений перець та сіль за смаком.

Гарбуз та картоплю необхідно нарізати на невеликі шматочки. Гарбуз ставимо варити із лавровим листом та водою, а через 10 хвилин додаємо в каструлю картоплю і варимо ще 10 хвилин.

Цибулю потрібно дрібно нашаткувати кубиками та підсмажити її на вершковому маслі. Додаємо її в гарбузовий суп, солимо і додаємо спеції.

Плавлений сир необхідно порізати невеликими пластинками.

Далі знімаємо каструлю з газу та збиваємо все блендером, щоб маса стала однорідною.

Потім повертаємо гарбузовий суп на вогонь, додаємо сир, перемішуємо, доводимо до кипіння та іще проварюємо 5 хв, щоб сир повністю розплавився.

Гарбузовий суп-пюре необхідно залишити настоюватися 10 хвилин, а тоді його потрібно одразу подавати, поки теплий.

Подавати суп можна з вершками, гріночками з білого хліба , посипати гарбузовим насінням, обсмаженими тонкими часточками гарбуза.

А ось чоловікам гарбузовий суп-пюре смакуватиме краще з підсмаженим беконом.

До речі, гарбуз мегакруто впливає на весь організм:

  • відповідає за процеси загоєння;
  • відновлює та оновлює шкіру;
  • підтримує здоров'я серцево-судинної системи;
  • забезпечує організм великою кількістю корисних речовин.

Раніше "Hyser" писав про те, як приготувати ніжні сирники на манці.

Також наш портал повідомляв, як приготувати ситний український борщ без м'яса.

Нагадуємо, що був опублікований рецепт смачних оладок без яєць.